Testar Remby


*Kul grej*

// ia

Euphoria!

Ja. Vi vann. Eller Loreen vann och iom det Sverige. Jag är en aning besviken faktiskt och blir jätte ledsen över att jag inte känner mig just euforisk. JAG som hoppats så jävla många år, gett all min kraft och energi till detta program (och massa pengar), och det enda jävla året jag inte tycker 100% om bidraget så GÅR VI OCH VINNER!
Om detta betyder att jag bara har varit ur balans i år eller om jag har dålig smak det vette fan. Men jag hade också velat hoppa och studsa och fälla glädjetårar i lördags men nej. Det enda som infann sig var en ångest i magen över hur fan jag ska ha råd och hur fan jag ska få tag på biljetter till nästa år, och vilka ska med, och vem ska vara hundvakt... osv.

Känner en stress. Jag VILL inget hellre än att få åka och se den riktiga Eurovision finalen det året som jag (hör och häpna) fyller 30!!! Och när jag väl har biljett och alla andra frågetecken är utredda då kommer jag kanske att göra ett glädjeskutt.
Nu hoppas jag bara på att dom väljer att placera finalen i Stockholm och inte i typ Malmö, för då kommer det bli ännu dyrare och jobbigare att ta sig dit. Men men.

Nu har jag sett klippet på svt där hon uppträder på Hötorget efter hon kom hem till Sverige. Och det känns som bättre nu, fick en liten tår i ögat. Hon är ju så himla ödmjuk och har verkligen fötterna på jorden vilket gör att man ju som tycker om henne som person.

Tror inte att jag har förstått att vi har vunnit än :P


*Grattis*

// ia

Resultat av våra gissningar semi nr 2

Här nedan har ni vårat resultat. Fetmarkerade gick till final. Kursiva är de länder vi inte tyckte likadant om;

Linda:

Serbien
Makedonien
Malta

Vitryssland
Sverige
Turkiet
Estland
Norge

Portugal
Litauen

Hjärtat:

Serbien
Makedonien
Malta

Vitryssland
Sverige
Slovenien
Turkiet
Estland
Norge

Nederländerna

Denna gång vann jag i antal rätt 8 av 10 mot 7 av 10!


*Lika många rätt hade vi om vi slår ihop semifinalerna*

// ia

Va e de för en daag..

..e de en vanlig dag? Nej de är ingen vanlig dag för de är Malin´s födelsedag, HURRA HURRA HURRAAAAA!
*<3*

// siss

Semi nr 2!

Serbien - Vackert! Trots att han inte sjunger på engelska så är hans röst som på nått vis så rogivande så jag njuter då av att lyssna på den men jag tvivlar på att den går vidare. Men vem vet? Positivt överraskad blev jag iallafall.

F.Y.R Makedonien -
Texten låter som likadant hela tiden. När jag ser videon så är det enda jag tänker på violinistens bröst (!)

Nederländerna - Jamen hoina då! Fattar inte alls huvudbonaden och har svårt att koncentrera mig på låten. Rösten är helt okej, lite country aktig men FAN så trist!

Malta - Typisk poplåts text och detta hade lika gärna kunnat vara Måns Zelmerlöf´s låt. Den känns lite töntig men jag kanske tycker bättre om den när man väl sitter där i soffan och lyssnar och får lite feeling.

Vitryssland - Mmm.. ändå! Men deras scenkläder och mikrofoner sabbar ganska mycket. Visst är det låten i sig som tävlar men samtidigt måste man ju få en sjysst känsla av hela framträdandet, men jag är ändå positiv till låten. Dock låter det ibland som att dom sjunger "We are the weeners"

Portugal - Ja, spanska influenser och ingenting alls varken i låten eller henne, som man fastnar för. Tack för rökpausen!

Ukraina - Försök till att göra en discodänga men nej. Nej nej nej. Ruslana kom tillbaka!

Bulgarien - Ytterligare ett försök till en discodänga. Inte heller Bulgarien lyckas, låten heter Love Unlimited och jag har nu lyssnat på nästan hela låten och har hört 5 ord på engelska "I love you so much" Det enda jag försökte med under låten var att försöka tyda om hon sjöng på skitkass engelska eller bulgariska (?) Jag funderar fortfarande..

Slovenien - Ballad..IGEN. Verkar som att dom flesta ballader och icket engelsksjungande länderna har hamnat i denna Semi. Kören har dessutom en väldigt konstig tyll-kreation på skallen. Nä inget för mig.

Kroatien - Ballad. På kroatiska. Behöver jag säga att jag har tröttnat på trenden?

Sverige - Ja. Loreen. Jag har som ni kanske vet haft svårt att ta till mig denna låt och jag kommer fortfarande vara sjukt skadeglad om Ryssland kickar hennes as. MEN det kan ju juryn sätta stopp för. Många verkar så säkra på att hon ska vinna alltihopa, jag är inte lika säker. Dock så är låten ju absolut en av dom bästa i denna semi. Utan tvekan.

Georgien -
Ursäkta mitt uttryck nu men..LOL! En fördel om man ska sjunga på engelska är ju att man faktiskt lär sig att uttala orden som man ska sjunga.

Turkiet - Kan inte bestämma mig om jag tycker om denna. Men den har ju absolut ett helt annat sound än dom andra låtarna ikväll så det kanske gör att man kommer tycka om den..Får eventuellt återkomma i denna frågan.

Estland - Ytterligare en ballad på icke engelska men haina känns ÄKTA! Och jag gillade denna redan när jag såg Inför Eurovision så denna tror jag kan bli mäktig och mitt hopp om finalplats går till denna låt.

Slovakien - En till låt som jag tyckte om när jag såg Inför Eurovision. Får dock se hur dom kommer leverera live. Men mmm absolut en av dom som ska gå vidare som det känns nu.

Norge - Vilken förolämpning till Eric Saade att likna detta bidrag med honom. För det första så hade Eric gjort denna betydligt bättre och mer äkta än denna pajas som inte verkar vilja fullt ut utan bara få uppmärksamhet med att försöka, FÖRSÖKA, vara sexig eller nått? Nej tack Norge. Låten dock, hade kanske varit okej, men han gör den inte bra med sin falsksång!

Bosien & Hercegovina - Hon är duktig. Men låten ger mig absolut ingenting, den är i samma läge hela tiden känns det som och jag tvivlar att det kommer bli ett så spektakulärt framträdande så att jag ändrar uppfattning. Och just ja, en T-I-L-L ballad på icke engelska.

Litauen - Sång med ögonbindel samtidigt som han sjunger "Love is blind" !!!?!?!?!?! Någon slags gräns måste det ju finnas för hur pinsam man får bli. Sen poppar dom upp låten och han kastar bindeln men det gör inte saken bättre.


Jag har som tyckt att det varit tråkigt att många länder har gett upp att sjunga på sitt eget språk för att det lixom tappar lite av charmen. MEN.. fan va mycket tråkigare det är att lyssna på låtar som man inte förstår någonting alls utav. Första semin känns som högkvalitét, och denna bara.. inte. Loreen hade ju tur där som får hamna i den sämsta gruppen (enligt min åsikt) Jag är verkligen inte alls taggad för denna semi. Det känns som att det kommer bli ett enda långt sömnpiller.


*Heja..Sverige(?)*

// ia

Resultat från våra gissningar

Jag och älskling satt och gissade på vilka länder som skulle gå vidare och här nedan har ni vårat resultat. Fetmarkerade gick till final. Kursiva är de länder vi inte tyckte likadant om;


Linda:


Island
Grekland

Israel
Cypern
Danmark
Ryssland

Österrike
Irland
Albanien
Rumänien


Hjärtat:

Island
Grekland

Israel
Cypern
Danmark
Ryssland
Moldavien
Ungern

Irland
Albanien

Som ni kan se så slog han mig i antal rätt. 9 av 10 och jag 8 av 10. MEN....


*..Fidde älskar San Marino*
-win till mig ändå alltså-

// ia

Är ni spända???

Det är jag! Oj oj oj så kul att det ÄNTLIGEN är Eurovision! BAMBAMBAM! Ikväll smäller det! Vet dock inte vilka jag hejar på ikväll eftersom det som är svårt att komma ihåg vilket bidrag som är vilket men jag ska försöka komma ihåg (eller tjuvkika på deras hemsida)

Montenegro - Rapp typ fast på ett lite roligt sätt. Tror inte alls att låten/framträdandet kommer vara så intressant, men texten är som fyndig på nått sätt.

Island - Tror denna kommer bli sjukt mäktig och jag gillar den! Denna hoppas jag iaf går till final.

Grekland - Påminner om Helena Paparizou men låten är ju mycket sämre än nått som hon skulle ha gjort. Den går absolut att lyssna på, men den är ju inte så spännande utan mest bara klyschor och lite stön :P

Lettland - Låten heter Beautiful Song och den är verkligen puttinuttig... med dålig engelska. Usch.

Albanien - JÄVLAR vilken pipa den bruden har! Låten är rätt så långtråkig men man fastnar som ändå kvar i den, om de då beror på hon eller videon vet jag inte men när refrängen kommer så blir man ju bara sååå imponerad. Här beror det nog på hur dom gör upplägget på scenen och om det kanske bara verkar skrikigt live. Hmm.

Rumänien -
Detta är en sån där låt som ni kan försöka undvika om ni inte gillar att ha irriterande, fjantiga trudeluttar på hjärnan. Seriöööst. Jag såg några sekunder och nu ekar hennes "'lalalalla

Schweiz - En vanlig poplåtstext som dom försökt "rocka till" lite med trummor och en sångare som har en stirrig blick.

Belgien - Här kan jag tyvärr inte tänka på annat än hennes benrörelser. Ser ut som att hon ska sätta sig å skita eller som att hon har gjort i brallan. Låten då? Ballad, vanlig, typ..

Finland - Sjunger på svenska!! Tufft tycker jag med tanke på att Sverige inte ens kan våga ställa upp med en svensk låt. Men visst är det svårt att tänka bort brytningen, dock är hon som vacker och rogivande. Tveksamt dock om dom kommer till finalen :/

Israel - Trallvänlig låt. Gruppen känns lite mer laid back, som att dom kör sin grej och har bara kul. Gillar soundet på hans röst och på låten. Lite brittiskt på nått vis, ibland, men inte alltid.

San Marino - Hoppas verkligen för San Marinos bästa att dom INTE tar med när bruden står och dansar på sin Wall. Nä fy farao, denna låt får inte gå vidare. Jävla skämt.

Cypern -
GILLAR denna! Känns som en Challenge låt :P Och såklart hoppas jag att den går till final så jag kan rösta på den! Disco!!

Danmark - Kan inte riktigt lyssna på låten. Hatten förstör en massa. Okej. Gillar hennes röst som är lite sådär hes och låten är helt okej och det gör varken från eller till om hon missar finalen.

Ryssland - Fantastiska tanterna! Åh dom är ju bara så himla söta, vill titta på lilltanten hela tideeeen! Falsk sång och inte alls så bra låt egentligen men tanterna kan absolut få denna låten till final och jag skulle egentligen inte bli förvånad om dom hade vunnit allt :P

Ungern - Det här går in genom ena örat och ut genom det andra. Radiosmörja.

Österrike - Katastrofal låt! Men det lär väl bli en show iaf. Tur att Danny inte är med, han hade ju fått skämmas med sin fjolliga jävla dräkt (Danny kommer aldrig bli förlåten för den utstyrseln NEJ)

Moldavien - Helt okej sväng. Jag tror faktiskt dock att låten hade varit bättre med antingen; helt utan text, eller med en mindre sliskig text.

Irland - Har redan kommenterat denna i ett tidigare inlägg men, dom var bara så mycket roligare och bättre förra året. Kanske tyckte jag det för att det var någonting nytt och nu känns dessa pojkar mest bara fjantiga. Sen att dom inte ALLS sjunger lika bra live som i videon är ju en annan sak som drar ner denna låten. MEN. Klart att Irland går till final.


OBS! Detta är baserat på de videos som finns och alltså inte LIVE akter, vilket kan förändra allt!

Nu ska vi äta fyllda portabello hattar och ugnspotatis innan det börjar kl 21!


*KL 21.00...okej?*

// ia

S.Ö.N.D.A.G

Söndag. Denna underbara veckodag. Eller? Jag är faktiskt inget stort fan av söndagar, för oftast så får man inte så mycket gjort och man går som bara och väntar på att dagen ska passera och en ny arbetsvecka ska ta vid.

Men, denna söndag har vi faktiskt gjort lite nytta iaf. Ätit lång frukost, fixat iordning soffan, testat ut en placering för våran egentillverkade lampa, kastat en massa gamla Komputer för alla skivor (eller snart, dom är sorterade iaf), löst ett till PT kryss, bytt stols sits, hängt upp en tavla i gästrummet och burit upp alla andra till förrådet osv.

Nu börjar det likna nått faktiskt uppe på loftet aka vårat bibliotek, som förövrigt mest innehåller tv-spel och inte så mycket böcker men det kommer :)
Vi köpte oss några nya när vi var på Repris i fredags. Där inhandlade vi även en lampa som ska få ta plats i vårat lilla köksfönster och det kommer bli såååå fint tror jag!

Just för tillfället så har vi som stannat av lite, men det är också tillåtet på denna dag som från början tydligen är tänkt som en vilodag. Väntar på att mamma ska ringa så vi kan åka dit och kika på deras nya husvagn!! Sen blir det middag på MAX. Mjamm mjamm!

Och hörni.. på tisdag då är det första semin i Eurovision!!!! Missa inte det mina vänner ;)


*I say love it is a flower*
-And you it's only seed-

// ia

Snor och vindrutetorkare

Idag sitter man på jobbet till 21 med halsont och annat skit. Men men det går ganska bra ändå, man ska it vara negativ, jag fick ju trots allt 2 timmars ledigt på "morgonen" :D

På tal om halsont, så när jag åkte buss till Sunderby sjukhus för kontroll, då såg jag en man i bussen som läste en av dom där lånetidningarna. Ja det är väl inget ovanligt med att folk läser dom, och kanske är inte fenomenet som skedde ovanligt heller men sjukt äckligt. Det började med att han slickar på sitt finger för att vända blad..uuuäääh! Tänk gubbe på att andra kanske inte vill ha ditt saliv på sina rena fingrar! Men SEN..då stoppar han upp sitt pekfinger i näsborren och gräver runt en stund tills han anser att han är klar och TORKAR AV SIG I TIDNINGEN!!! What the fuck???! Jag var så äcklad och så nära att fälla någon snäsig kommentar men jag höll tyst. Nu såhär i efterhand så borde man kanske ha räckt honom en servett eller liknande och inte sagt ett ord =P Vidrigt!

En annan sak som jag alltid har funderat på sen jag fick körkort är detta med vindrutetorkare. Ni vet, när det regnar sådär mittemellan så att lägsta farten på dom är för mycket men det är ändå störande för synen att inte använda dom alls.. Då vill ja ju slå på dom och ha dom på lägsta så att jag ser nått när jag kör.. MEN, jag måste alltid kolla på minst typ 10 bilar hur snabbt dom har sina vindrutetorkare för att veta vilken fart det är "okej" att man använder.
Lite krångligt att förklara men om man säger såhär; om jag skulle ha på lägsta farten och INGEN annan skulle ha det så skulle jag tycka att det var sjukt pinsamt och jag tänker då även att andra bilister tänker att jag är kokko som har på så mycket fart!!?
Jag vet ju att det säkert inte alls är så, och vad är det som är så himla pinsamt med det ens? Omän det bara skulle vara jag i hela världen som använder mina vindrutetorkare så är det väl knappast någon som bryr sig, eller?
Samma sak är det om det är en strålande dag och jag använder spolarvätska så att dom drar igång automatiskt åså möter man en bil som inte SER att man just innan har sprutat spolarvätska, utan den tror bara att man är kokko och använder vindrutetorkarna på random. Pinsamt!

Ja. Jag är lite speciell ibland. Men jag känner att jag kanske bör dela med mig av detta så att andra som har samma tankar kanske inte känner sig så ensamna! :P


*Lunchen slut, fortsätta jobba*


// ia

Plötsligt händer det!

Ett mirakel. Jag är så glad. Jag hoppas på ett till och ett till och ett till. Men jag är glad ändå.


*Jag vill bygga nu*

// ia

What a beautiful day!

Ledig helg nu och igår blev det att städa lite men också att hälsa på och fika hos fina Kicki som har fyllt år. Grattis igen!! :)

Strecksåg också Inför eurovision så nu har jag hört en snutt av alla bidrag och jag är faktiskt förvånad över att det
verkar finnas en del bra låtar i år. Dock så har man ju inte hört alla live så det kan ju lika gärna bli pannkaka av allt. Tex Jedward, dom har jag kollat på youtube och när dom uppträder live så flåsas det och sjungs surt, men inte i musikvideon såklart. Jedward hade förövrigt en mycket bättre låt förra året! *Lipstick*
Årets låt har tydligen varit tilltänkt till Eric Saade i två år nu men dom valde istället Manboy och Popular vilket ju nog var bra. Iaf Popular, Manboy var ju bara.. konstig.

Nog om det. Idag är planen att skura och tvätta (redan tvättat en maskin, men det finns meeer), sen ska jag även ta en prommis med odjuren om vädret tillåter.

Igårkväll kunde jag inte sova, och ögonen slöts väl där vid 4 tiden vilket är sjukt ovanligt nuförtiden! Så idag är jag trött, men vill inte somna om för då kommer jag säkert sova bort hela dagen och sen känns det bara bittert. Kaffe får bli min livlina idag <3

Nu ska jag googla fram en instruktionsbok.
*Ja..heja Sverige då*

// ia

Pajala!?

Ensamt och tråkigt när hjärtat mitt är borta.

Jag ska gå till sängen strax och mysa med Lex så kanske det snart är imorgon och då kommer han ju hem!

Var på stan en sväng efter jobbet för att se om jag hittade en sak som jag sökte. Det gjorde jag inte. Däremot en del andra saker.
For hem, åt svampsoppa, spelade Pirates på mobilen och nu sitter jag här. Just ja..... jag gick visst lös med eyelinern också, ouch!

Note to myself;
Kom ihåg att tvätta dig i facet innan du går ut med Lex.*Filmtajm i sängen*

// ia

Kuckelimuck

Idag är Bengt här och har kopplat in tvättmaskinen och torktumlaren så nu slipper vi ha en skarvsladd tvärs över badrummet! Wohooo!
Just nu håller dom dessutom på med att installera en Pax fläkt i badrummet så vi kan bli av med all fukt som blir när man duschar osv. AWESOME!

Jag och Lex tog en prommis till Konsum. Det var snöigt och BLÖTT! Jag hade dessutom hål i stöveln så vänsterfoten var sådär lagom genomsur redan innan vi var halvvägs. Men.. när vi var påväg hemåt med fikat så stannar en liten ängel efter vägen och frågar om vi vill ha skjuts. Då var fröken Frallan påväg till Munksund för att sola så då slapp vi traska nästan hela vägen hem. TACK! <3

Väl hemma så har ja fönat Lex och fått på mig torra kläder. Fikat har slunkit ner i strupen med. Gött!

Om en och en halv timme ungefär så ska vi bege oss till kära mor och Pelle för att äta Tacos! Mjamm mjamm! Och kvällen innebär filmtajm för hjärtat med några vänner och jag ska ut och åka bil på raggen. Dock var/är det ju inte supermysigt raggen väder men jag antar att de kommer vara bilar ute iaf :P

*Lex har en för liten tröja*

// ia

Hoppsan hejsan

Såg just att jag inte bloggat ALLS i april. Fan va kasst =/ Men det var som att allt mellobloggande sög musten ur mig haha

Om lite mindre än en månad så är det ju dags för Eurovision så då kommer jag väl igång igen.

Har nog inte så mycket att berätta ändå. Hade velat lägga upp lite bilder, men dom är ju hemma och det är inte jag plus att jag så sällan hinner sitta vid datorn. Kan ju iaf berätta att i måndags var det Valborg och då jobbade vi till 21 sen for vi på partaj hos Sandra och Henke, där var det trevligt och rätt så mycket folk :) Blev lite tjejsnack och sånt, men det roligaste var ju dock att alla killar samlades i soffan för att sjunga Lips medans vi tjejer stod och förvånat tittade på inne i köket, ja iaf till en början. Det brukar ju inte riktigt vara på det viset men som jag och Sandra har konstaterat tidigare i år "the world is upside down".


*You drive me crazy*

// ia

RSS 2.0