Bilder

 
 
 
Kräftskiva utan kräftor - Lexus nya outfit - Våran morot (och en röd penna) - Linda spiller ut sin juice - Linda använder Snapchat tack vare syster - Nya glajjor.
 
Vi var ju förresten på Kitekurs den 19/8, det blåste nästintill ingenting så det blev inte så mycket action. SÅ jag kom hem levande och hel ;)
 
*24*
 
// ia

Korv och punka

Att ersätta detta rökande med att shoppa är kanske en dålig idé. Jag kommer inte hamna på plus på kontot i alla fall. Man får hoppas att det blir andra positiva effekter som märks.
 
GAH! Hemma själv. Kokar korv, ny korv sort (Sibyllas tror jag), och den ser grotesk ut!! Vette FAN varför jag ska testa nya saker..jag gillar bara en enda slags varmkorv och det är Bullens! Förvisso, har inte smakat än. Får återkomma.
 
Nu är det 26 dagar till Kroatien!! Anja åker till Cypern på fredag i två veckor och Lotta är redan på Rhodos, så det börjar som kännas nära nu och då längtar man bara ännu mer! Men..jag har en massa packning att göra, eller mest planering så att jag inte tar med mig en hel garderob för mycket, så jag hade ändå inte haft tid att åka nu ;) 
 
Älsklingen kirrade dock en kylväska till insulinpennorna (nu piper korven....MATPAUS)
 
6 min senare
 
Jo..Fidde har beställt ett sånt kylfodral till mina insulinpennor som aktiveras av kallt vatten, så man slipper ha en kyl!! Whoop whoop, han är bäst! Jag får aldrig fingrarna ur.
 
Korven då: Helt okej, men inte lika god som Bullens. Testade en med räksallad, en med gurkmajjo och en med bara ketchup. Den sistnämnda var faktiskt godast och då är jag inget fan av ketchup men, dom andra två smakade..korv. Som att korvsmaken förstärktes på nått vis. Och jag gillar inte när det smakar korv.
 
I lördags åkte vi till storheden för lite shopping. Mhmja. PUNKA på parkeringen på storheden var vad vi fick! Så vi började med en burk "Däck på burk", fortsatte shoppingen inne på HM innan hemfärden och hann inte mer än UT på E4an så pajjade däcket. Det gick liksom att sticka in ett finger i sidan på däcket. Så vi svirade om till mini-reservdäcket och puttrade vidare hemåt i 50km/h. Från Luleå. På småvägarna. 2 timmar tog det.
Jag säger då bara det, någon testade mitt tålamod! Men..det var ju ett äventyr i sig, och vi stannade i Norrfjärden för att köpa kaffe/choklad och annan nödproviant för att orka med den långa vägen hem till stan =P
 
 
*That´s all folks!*
 
// ia

Update i rökträsket

Igår var oerhört jobbig. Kvällen i alla fall. Då var jag själv till 21 och kunde inte göra nått annat än att sitta och lyssna på groteskt hög musik och stirra in i väggen. Spelade så högt att till och med Lexus hörde!! ;)

Inga fler mardrömmar iaf. Peppar peppar. Känslan som ofta infinner sig är "Fan va TRÅKIGT att inte få röka". Mmm det tycker jag att det är, men det är inte en anledning till att fortsätta. Försöker komma på vad jag kan tycka är kul istället. Funderar pä broderiet dära men då måst ja beställa grejer och det ids jag inte nu.

Sitter och väntar på mat på Café Pite..det tar onödigt lång tid kan ja tycka. Cappuccinon var inte god heller. Nåväl.

*Musik är räddningen*

// ia

Medans jag väntar

Väntrum -Tappat räkningen - Luktar suspekt - Blir fan sjuk av att vara här - Konroll idag - Eukalyptus halstabletter för att stilla röksug - Sockerfria så magen blir..glad - Åka hem och vila sen.

Ingen pratar idag förutom ett barn som leker för sig själv. Någon brittisk serie rullar på tvn. Tant-Tv program gissar jag, det verkar vara dom som har makten över fjärrkontrollen här. Jag var i god tid, fail då dom alltid är sena..med mig iaf. 2st nu som bara hunnit sätta sig och då kommer sköterskan..hmm. Skillnad på folk och folk kanske?

*Purk och urk*

// ia

140819 – Dag två

Klev upp strax efter 7 för att vinka av syster och Jakob, som dock for kl 9 men J Drack kaffe och åt macka och det gick som okej.

Efter att dom åkt, så satte jag mig vid datorn och fixade med lite saker och DÅ blev jag sjukt röksugen så jag tog en halv sån sugtablett och la mig i sängen för att lyssna på ljudboken Äntligen icke rökare (på engelska dock). Efter 2,5 kapitel blev jag så trött så jag somnade och sov tills jag skulle på jobbet.

Har fått mer gjort idag på jobbet, och det har bara runnit tårar en gång än och klockan är 18.30 (peppar peppar)
Däremot tycker jag att kaffet smakar urken-burken!!! Kom igen va!?

Känns så oerhört mycket bättre idag, eller, just nu i alla fall. Igår var jag mer glad om än det rann mer tårar, men idag är jag mer sammanbiten och lite småirriterad inombords. Men då har jag också haft betyyyydligt mindre nikotin i mig idag än igår.

Tänker att jag vill göra pinan kort och vänja av kroppen med nikotin. Men får se hur det går. Jag tror inte att jag aldrig mer kommer ta en cigg. Men jag tror att jag kommer sluta röka. Lite i alla fall. Jag hoppas det. Jag vill.

Ikväll när jag slutat ska vi handla och sedan är det IDOL igen! Wooohoo! (Aldrig varit så glad över idol)

Känner mig nyktrare och klarare i skallen idag.

Kvällen gick fint, men sen kom natten. Mardröm om att jag kvävdes i sand, vaknat av att jag gråtit, allmänt sprattlig osv.

*Två guldstjärnor intjänade*

// ia


140818 – Dag ett

I fredags fick jag veta att vi alla, kollektivt, skulle sluta röka på jobbet. Idén kom från att Kicki och Elvir ville sluta och då blev det fler och fler som blev involverade.
Upplägget är att man får en guldstjärna när man inte rökt på en hel dag, och skulle man röka, så tappar man dagens stjärna plus två extra. Den som i slutet i månaden har mest stjärnor vinner. Nått. Vi vet inte vad.

Jag jobbar kväll denna vecka. Ville inte kliva upp imorse, för det kändes plågsamt. 11.10 var jag dock så illa tvungen, och det var tufft att inte kunna ta den där morgonciggen till kaffet alltså! Men, jag klarade det.

Kan ju tillägga att eftersom att jag fick veta detta i fredags, så var det knappast så att jag var inställd eller förberedd på att detta skulle komma.
Jag kommer ge det en chans, jag har inte sagt att jag har slutat röka, för det har jag inte. Jag försöker att sluta, och detta sätt känns som ett lovande och roligt sätt.

Vi är just nu 9 personer bara från vårat uppdrag som försöker, och det underlättar att alla man brukar gå ut med, sitter i samma båt. Jag och Anja tog våran första ”riktiga” rast idag dvs att vi gick upp till fiket, satte oss i soffan och pratade.
Och tiden flög, 28 minuter sa bara swish! HAHA men, det var en märklig känsla.

Nu hoppas jag att detta fortsätter att gå så pass bra som det gjort dessa fem arbetstimmar. DOCK tack vare att Saluti proppade i mig sugtabletter med nikotin i. Annars hade ja aldrig varit så lugnt och sansad som jag är nu.

Nästa test – Äta middag och inte falla dit

Nära att ta en av ren vana två gånger. Men klarade mig utan. Helt klart värst efter maten!! Pad Thai, fet och god mat, extra mycket röksugsframkallande! Smart.
Köpte med mig sugtabletter 1mg från apoteket som jag nu suger intensivt på. Bölat för att Elvir var snäll, och bölade ännu lite till när Lenita var snäll.

Känner mig ofokuserad, halvt svettig, och halvt full.

Arbetskvällen fortsatte med gråt och massa prat med fina Elvir. Det gav mycket. Lite choklad blev det också, det var jag värd.

Väl hemma så såg vi idol nästan direkt, och efter det paradise hotel (ja jag vet). Men det gick hyfsat och när jag väl skulle sova så var jag så trött att ögonen bara föll ihop, dock var kroppen inte lika trött utan ville sprattla och ha sig. Men, det gick.

*En guldstjärna intjänad*


// ia


Semestern är slut för i år

Känns skönt att komma in i vardagen igen på nått vis men samtidigt hade de varit guld att vara ledig just denna kommande vecka då syster och svågern kommer hem. Men har halvdagar ons-fre så de ska nog hinnas med en massa mys och roligheter ändå :)

På söndag ska vi på kite kurs i Luleå....jag kommer antagligen vara skadad och dränkt men de blir nog spännande. Har bestämt mig för att bli mer våglig så då måste man ju testa nya saker :)

*Nu ska ja få en efterlängtad massage*
<3

// ia

Fredag

Och min sista semesterdag. Känns ändå skönt på nått vis att komma tillbaka och få lite vardag. Men..min syster och svågern kommer på Måndag så de är klart att de varit skönt att va ledig då. Men har halvdagar ons-fre så de blir nog fint ändå :)
Söndagen (17/8) kommer gå till historien då jag..Linda..alltså JAG kommer följa med på en kite-kurs i Luleå! Oh lord. Men ja har bestämt mig för att inte vara så chicken jämt. Så nånstans ska man ju börja.

Nu är vi påväg på middag på Fiddes mammas stuga. Det blir kräftor och sen bada tunna!

*Mys å må*

// ia

Skitnatt

Trött så att ögonen sved innan sängdags. Vaknat och drömt. Drömt och vaknat. Nu vaknade jag kl 5 och hoppades att det skulle vara morgon. Jo jag vet att kl 5 är morgon för vissa men sannerligen inte för mig!
Försöker somna om men det är för varmt med duntäcke men för kallt med bara ett lakan. Huvudvärk. Slutar med att jag får lov att kliva upp nu vid 6 pga lågt blodsocker och förnöjsamt äta en frukost bestående av godis och jordgubbsjuice.

*GO morgon?*

// ia

RSS 2.0