En saga

Hej jag heter Linda och jag vill skriva en saga om en häxa och hennes kärlek till bollar.

Häxan gillar bollar, som är blåa. Men det enda som finns i staden där hon bor, Trollipax, är ROSA bollar. Hon har dock hört talas om att det ska finnas i grannstaden, Lurifax, så hon packar sin kvast med massa godsaker (ja hon älskar fika), och ger sig av mot Lurifax.

Vädret hade kunnat vara bättre. Det stormar och regnet piskar den stackars häxan i ansiktet men hon kämpar på och klarar detta bara genom att tänka på att hon snart kommer få se och känna på blåa bollar.

Väl framme i Lurifax så promenerar hon gata upp och gata ner och letar efter den kända bollaffären Bollifux. Efter en timmes vandrande så hittar hon tillslut denna lilla affär, hon går in med hög puls och märker till sin FÖRSKRÄCKELSE att butiken är fylld med ROSA bollar! WTF, tänker häxan och stormar fram till disken där en stackars expedit jobbar.

VARS är alla blåa bollar som jag hört talas om och som jag rest flera stormiga mil för att få köpa?, dundrar häxan! Expediten svarar med skakig röst: D-d-d-ddom är slut. Slut i hela landet och fabriken har fått stänga ner pga. att den blåa färgen inte längre finns.
Häxans ilska byts snabbt mot förtvivlan och sorg och börjar storböla: UUUUUUÄÄÄÄÄÄÄÄHHÄHÄÄHÄHÄHÄÄÄ!! HUR SKA JAG KLARA MIG?

Expediten svarar: Vi kan erbjuda färgterapi mot en kostnad på 10kr, så att du kan lära dig att älska färgen rosa lika mycket som den blå. Alla i denna stad har gått den och nu flödar affärerna på dom rosa bollarna bättre än vad dom gjort innan, med dom blå.

Häxan samlar sig och snyftar uppgivet att hon nog inte har något annat val än att gå denna terapi, hon kommer ju annars att bli galen på kuppen.

Sagt och gjort, efter fem plågsamma dagar och nätter så återvänder häxan hem till Trollipax och hon kan nu bara tänka på sina rosa söta små bollar som väntar där hemma på hennes kärlek. Vägen hem bjuder på klarrosa himmel och sol, och livet har aldrig känts bättre för häxan..

Slutet gott, allting gott.

*THE END*
 
// ia

RSS 2.0